Website online plaatsen met Windows Verkenner

Categorie:

In dit helpdesk artikel wordt uitgelegd hoe u uw website online kan uploaden met Windows Verkenner.

Stap 1. Start Computer of Internet Explorer

Klik op de knop Start (of het Windows logo) links onder in het scherm.

Klik vervolgens op Computer.

Stap 2. Type in de adressenbalk ftp.uw-bedrijf.nl in.

Geef in de adressenbalk het FTP-adres van uw domein op. Dit is vrijwel altijd uw domein met daarvoor ftp., bijvoorbeeld ‘ftp.uw-bedrijf.nl’. Druk vervolgens op de ENTER-toets.

Stap 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Gebruikersnaam

Vul hier de gebruikersnaam in die u van ons heeft gekregen bij het aanmaken van uw domeinnaam. Meestal is de gebruikersnaam hetzelfde als de domeinnaam. Als uw domeinnaam bijvoorbeeld www.uw-bedrijf.nl is, dan dient u waarschijnlijk als gebruikersnaam “uw-bedrijf” op te geven.

Wachtwoord

Vul het wachtwoord in die u bij het aanmaken van uw domein van ons toegestuurd heeft gekregen. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Klik vervolgens op “Aanmelden”.

Stap 4. Open de map httpdocs

subdomains

Stel dat u het subdomein beta.uw-bedrijf.nl heeft en daar bestanden in wilt plaatsen, dan dient dit te worden gedaan in de map subdomains  beta  httpdocs. Lees voor meer informatie over httpdocs de tweede alinea van httpdocs.

httpdocs

Als u op de hoofdwebsite www.uw-bedrijf.nl uw bestanden publiekelijk online wilt plaatsen, dan kunt u de bestanden in de map httpdocs plaatsen.

Het bestand index.htm of index.php is het bestand dat als eerst wordt aangeroepen bij het bezoeken van www.uw-bedrijf.nl. Het kopiëren van lokale bestanden naar de FTP server gebeurd precies op dezelfde manier zoals u uw documenten kopieert naar een andere locatie op uw hardeschijf, USB stick of floppy.

Dell Registered Partner SIDN deelnemer