Mijn website werkt niet goed onder Internet Explorer 8

Categorie:

In dit helpdesk artikel wordt uitgelegd hoe u sommige webpagina's toch goed kunt laten weergeven of functioneren onder Microsoft Internet Explorer 8 via de ingebouwde optie Compatibility View. In het bijzonder is dit nodig indien u gebruik maakt van Horde webmail in combinatie met Internet Explorer 8 (totdat er een officiële fix beschikbaar is).

Wat doet de optie Compatibility View?

Met de komst van Microsoft Internet Explorer 8 heeft Microsoft meer dan ooit tevoren aandacht besteed aan de correcte ondersteuning van web standaarden door haar web browser. Bij de vorige versie, Internet Explorer 7, waren er een aantal punten waar afgeweken werd van deze web standaarden. Hierdoor zagen ontwikkelaars en site bouwers zich genoodzaakt de code van hun web sites en scripts aan te passen zodat deze correct werkte onder alle web browsers. Helaas zorgen juist deze aanpassingen er voor dat Internet Explorer 8 niet altijd goed de site weergeeft of laat functioneren.

Om er toch voor te zorgen dat in deze gevallen websites gebruikt en bekeken kunnen worden, heeft Microsoft aan Internet Explorer 8 een speciale compatibiliteitsmodus optie toegevoegd die per site ingeschakeld kan worden. Met deze optie genaamd Compatibility View aan zal Internet Explorer 8 zoveel mogelijk de website als Internet Explorer 7 dat doet proberen te weergeven.

Hoe schakel ik Compatibility View aan?

Om Compatibility View aan te schakelen moet u :

  1. Gaan naar de menu optie Tools » Compatibility View Settings.

    Kies Tools - Compatibility View Settings
  2. Geef de domeinnaam van de website die u wilt laten weergeven in Compatibility View op in het veld Add this website en klik op Add

    Vul de domeinnaam in onder Add this en klik op Add
  3. De domeinnaam zal nu staan in het veld Websites you've added to Compatibility View. Helaas werkt Compatibility View alleen voor hele domeinen en niet op bijvoorbeeld alleen voor specifieke domeinnamen.

     />De domeinnaam zal nu staan in het veld Websites you've added to Compatibility View

Meer informatie

Voor meer informatie raden wij de volgende bronnen aan :

Dell Registered Partner SIDN deelnemer