Deel gerust waar je mee bezig bent, maar niet álles!

Deel gerust waar je mee bezig bent, maar niet álles!

Ons motto is: als je het echt druk hebt, heb je geen tijd om dat de hele dag te benadrukken op social media. Dat je je leven deelt met anderen is geen probleem op zich. Maar enige voorzichtigheid is wel geboden.

Steeds meer mensen (ook de al dan niet zelfbenoemde “Influencers”) delen hun gehele dag op Instagram en Facebook Stories. Velen laten graag zien dat ze het druk hebben en werkelijk élke afspraak op een dag wordt vergezeld met hashtags als #workworkwork #meeting of #busy. Daarbij worden vaak snelle filmpjes gemaakt van de klant aan de overkant van de tafel, van de eigen gespreksnotities, van de eigen Inbox of zelfs van de notities en/of Inbox van de klant.

Als kijker van zo’n filmpje kun je dat vaak heen en weer gaande beeld stilzetten en heb je een haarscherpe weergave van al het besprokene inclusief mailadressen, telefoonnummers en overige privacygevoelige informatie.

Voordat je je succes deelt met anderen, sta er dan even bij stil of je gesprekspartner wel in beeld wíl en vraag hem of haar eerst om toestemming. En als je een foto van je notitieboekje maakt: dan maar van het belangrijkste punt op je to do lijst: “Tijd voor mijzelf”. Aan dat punt gaan we allemaal nogal eens voorbij.